ANP

Goedemorgen! Vandaag gaat de eerste editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix voor vrouwen van start en de PvdA komt bijeen op de ledenraad.

Het weer: De ochtend verloopt droog met wat zon, maar vanuit het zuidwesten neemt opnieuw de bewolking toe. Later in de middag en 's avonds gaat het regenen en vooral aan zee is veel wind. Het wordt zo'n 16 graden.

Weerplaza

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Partij van de Arbeid houdt een ledenraad. Partijleider Lilianne Ploumen zal de PvdA-leden toespreken, evenals de nieuwe partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent.
  • Makelaarsvereniging NVM komt met een nieuwe opzet voor de Open Huizen Dag. In plaats van het openstellen van de huizen die te koop staan, gaan NVM-adviseurs op afspraak bij mensen thuis langs om vragen over hun woning, de waarde, verduurzamingsmogelijkheden en het woonaanbod te beantwoorden.
  • De Oorlogsgravenstichting herdenkt het eigen 75-jarig bestaan op het Nationaal Ereveld in Loenen, Gelderland. De stichting, die kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht, beheert op dit moment ruim 50.000 graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers over de hele wereld.
  • Voor het eerst wordt de wielerklassieker Parijs-Roubaix door vrouwen gereden. Deze eerste editie was al eerder gepland, maar moest door de coronamaatregelen worden uitgesteld. Er doen in totaal 33 Nederlandse wielrensters mee aan de koers over de kasseistroken, waaronder Marianne Vos, Chantal van den Broek-Blaak, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk. De koers is vanaf 15.10 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1.
  • FC Barcelona neemt het in de Spaanse voetbalcompetitie op tegen landskampioen Atlético Madrid. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor woensdag voor de tweede keer in de Champions League met 3-0, dit keer tegen Benfica. Koemans positie staat hierdoor zwaar onder druk.

Wat heb je gemist?

De negen terreurverdachten die vorige week donderdag in Eindhoven werden opgepakt, wilden mogelijk een aanslag plegen op demissionair premier Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet. Dat meldt De Telegraaf op basis van opsporingsbronnen. De negen werden aangehouden op verdenking van het voorbereiden van en trainen voor een terroristische aanslag.

Volgens de krant nemen politie en het OM de dreiging uiterst serieus. Het is niet duidelijk in welk stadium de planning van de aanslag was, maar de krant meldt wel dat de dreiging leidt tot extra veiligheidsmaatregelen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Mona Keijzer moest vertrekken, Rutte bleek het doelwit van criminelen, er werd geroddeld over Remkes en na een half jaar kwam er dan tóch een doorbraak in de formatie. Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en Herman van der Zandt gaan alle gebeurtenissen langs in Rondje Binnenhof.

Zo kwam de doorbraak in de formatie tot stand | Rondje Binnenhof #26

Fijne zaterdag!

STER reclame