Rijkswaterstaat

Op de A2 richting Amsterdam tussen Vinkeveen en Abcoude is weer helemaal vrijgegeven. Het stuk snelweg was in de ochtend geblokkeerd door een gekantelde vrachtwagen. De weg was tussen 06.30 en 08.00 uur afgesloten en nadat de truck aan de kant was geschoven, kwamen er drie rijstroken vrij.

Sinds 12.00 uur kan het verkeer weer zonder oponthoud rijden, meldt Rijkswaterstaat.

Vanwege de gekantelde vrachtwagen werd het verkeer tussen Utrecht en Amsterdam omgeleid via knooppunt Oudenrijn (A12), Hilversum (A27) en de A1. De vertraging liep op tot een uur.

De vrachtwagen lag dwars over de weg:

Vrachtwagen gekanteld op A2

Het vanochtend afgesloten gedeelte van de A2 wordt ingezet als omleidingsroute voor verkeer richting Den Haag, omdat de A12 dicht is vanwege groot onderhoud tussen knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug.

De drukke verkeersader blijft tot 7 oktober 05.00 uur afgesloten. Het verkeer van Utrecht naar Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden via de A2, A27 en A15.

Op de A12 worden viaducten opgeknapt, wordt defecte verlichting gerepareerd en wordt er gemaaid. Waar nodig komen er nieuwe matrixborden en detectielussen.

STER reclame