In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Weer brand bij basisschool Oss: 'Dramatisch, dit moet stoppen'

In Oss heeft voor de derde keer in twee weken tijd een brand gewoed bij een basisschool. De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. Ook op andere plekken in Oss zijn de afgelopen tijd branden geweest.

De brand woedde bij een school aan de Koornstraat. Afgelopen zondag brak er brand uit op een basisschool aan De Vlasakkers, dezelfde straat waar een weekend eerder ook al brand woedde in een schoolgebouw.

Iets na 03.00 uur vannacht werd de brand op de school gemeld. Een opslagruimte aan de achterkant van het gebouw had vlam gevat, meldt Omroep Brabant. Van die opslagruimte sloeg het vuur over naar de gymzaal ernaast. Met een hoogwerker heeft de brandweer een deel van de dakpannen weggehaald, om goed te kunnen blussen.

Leerlingen, ouders geschrokken

"De locatie is niet dusdanig beschadigd dat er geen onderwijs gegeven kan worden", zegt een woordvoerder van Scholenkoepel SAAM, waar de school onder valt. "Dus dat gaat gewoon door."

Leerlingen, ouders en leraren zijn wel erg geschrokken, zegt de woordvoerder. "Ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is gewoon dramatisch. Dit moet stoppen."

Begraafplaats en autobranden

Ook op andere plekken in Oss zijn de laatste tijd branden geweest. Gisteren was er brand op een begraafplaats, ook aan De Vlasakkers. Eerder gingen een busje en twee auto's in vlammen op.

De politie houdt er rekening mee dat de branden met elkaar in verband staan. "Elke brand wordt afzonderlijk onderzocht, maar er wordt uiteraard ook gekeken of er links zijn", zei een woordvoerder.

Volgens scholenkoepel SAAM is er overleg tussen de gemeente, politie, de koepel en schooldirecteuren waarin wordt besproken welke veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden.

Advertentie via Ster.nl