Messi viert zijn eerste doelpunt voor Paris Saint-Germain met Neymar

Messi schittert weer even in Champions League en maakt eerste treffer voor PSG

Tot vanavond had Lionel Messi nog weinig indruk gemaakt in het shirt van Paris Saint-Germain, maar de Argentijn had in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City aan één kort moment genoeg.

Messi maakte na een mooie, snelle aanval de beslissende 2-0 in het Parc des Princes en kon na drie duels zonder treffer zijn eerste doelpunt vieren voor zijn nieuwe club.

Gedroomd aanvalstrio

Messi tobde de afgelopen week met een knieblessure, maar de nieuwe Parijse ster bleek fit genoeg voor het duel met de ploeg van zijn oude coach bij Barcelona, Pep Guardiola. PSG begon daardoor met de Argentijn, Kylian Mbappé en Neymar in de voorhoede; het gedroomde aanvalstrio. Georginio Wijnaldum begon op de bank.

Bij de eerste mogelijkheid in de achtste minuut sloeg PSG meteen toe, al kwam het doelpunt niet van een van de drie wereldsterren. Neymar maaide half langs een voorzet, maar Idrissa Gueye stond klaar om de bal in de kruising te jagen: 1-0.

City, dat het eerste Champions League-duel met 6-3 won van Leipzig, kreeg na 25 minuten een levensgrote kans op de gelijkmaker. In één aanval wist zowel Raheem Sterling als Bernardo Silva de lat te raken.

Ook in het vervolg van de eerste helft kreeg City wat mogelijkheden, onder andere via Rúben Dias, die uit een hoekschop op de handschoenen van Gianluigi Donnarumma kopte. Na de rust had Kevin De Bruyne de 1-1 op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de benen van de keeper.

Bekijk in de carrousel hieronder alle Champions League-uitslagen van dinsdagavond in de groepen A tot en met D.

• NOS
    De stand in groep A van de Champions League.
  • NOS
    De stand in groep B van de Champions League.
  • NOS
    De stand in groep C van de Champions League.
  • NOS
    De uitslagen en stand in groep D

Neymar, Messi en Mbappé lieten het verdedigen in de tweede helft grotendeels aan hun ploeggenoten over en wachtten geduldig op een moment om écht te schitteren.

Dat kwam er na 73 minuten. Messi zette zelf een een-twee op met Mbappé en schoot onberispelijk in de rechterbovenhoek.

Messi ook nog muurligger

In de blessuretijd voelde hij zich daarna niet te beroerd om achter de muur te gaan liggen bij een vrije trap voor City.