Erik ten Hag Pro Shots

Davy Klaassen keerde afgelopen zaterdag tegen FC Groningen terug van een blessure. De middenvelder deed een kwartier mee en volgens trainer Erik ten Hag is hij fit genoeg om tegen Besiktas te beginnen.

"Hij is er natuurlijk een paar weken uit geweest, maar niet zo lang dat het alarmerend is. Bij het Nederlands elftal heeft hij nog drie wedstrijden in één week gespeeld. Ik denk zeker dat hij kan starten", zei Ten Hag maandag.

Maar zo vanzelfsprekend is een basisplaats van Klaassen, die voor zijn blessure in uitstekende vorm verkeerde, niet meer. Bij zijn afwezigheid greep Steven Berghuis zijn kans als aanvallende middenvelder. Ervan uitgaande dat Ten Hag voor Antony kiest op rechtsbuiten zal hij dus een keuze moeten maken tussen Klaassen en Berghuis.

Steven Berghuis en Davy Klaassen tijdens de training ANP

"Uiteindelijk zullen we wel keuzes moeten maken, dat klopt. Gelukkig ben ik daar vrij goed in", zei Ten Hag vol zelfvertrouwen.

Blessures Besiktas

Ajax treft morgen een gehavend Besiktas. De Turkse club zag afgelopen weekend sterspeler Miralem Pjanic uitvallen en trainer Sergin Yalcin verwacht hem nog niet terug tegen Ajax. Pjanic is het zoveelste blessuregeval bij Besiktas.

Bij de wedkantoren krijgt je mede daardoor 25 keer je inzet terug bij een zege van Besiktas, maar Ten Hag wil van een zwakke broeder in de poule niets weten.

Blind maakt zich op voor 50e CL-duel en Ten Hag over moeilijke keuze Berghuis-Klaassen

"In de Champions League zijn er geen makkelijke wedstrijden", vindt Ten Hag. "Ik heb even naar de selectie gekeken en die is heel erg groot."

Mooie mijlpaal Blind

Daley Blind kan tegen Besiktas zijn vijftigste Champions League-wedstrijd spelen. De verdediger speelde ook mee toen Ajax twee jaar geleden de halve finales van de Champions League haalde. Ook nu beschikt Ajax over een sterke selectie en is de vorm groot. Dus rest de vraag: zijn deze teams te vergelijken?

"Dat is lastig. We zijn nu een heel ander elftal, er zijn een hele hoop jongens vertrokken. Maar ik denk dat we op de goede weg zijn. We moeten groeien in zo'n toernooi. We moeten zorgen dat we elke wedstrijd het beste uit onszelf halen en zo kunnen we tot grote hoogtes komen."

STER reclame