Mark van Bommel tijdens de wedstrijd tegen Hoffenheim
NOS VoetbalAangepast

Eerste competitienederlaag voor Van Bommel met Wolfsburg, ook nederlaag Dortmund

VfL Wolfsburg is er in de Bundesliga niet in geslaagd gelijke tred te houden met koploper Bayern München. De ploeg van trainer Mark van Bommel leed bij TSG Hoffenheim de eerste nederlaag van dit Bundesligaseizoen: 3-1.

Wolfsburg kwam met Wout Weghorst in de basis nog wel op voorsprong door Ridle Baku, die de bal schitterend het doel in krulde.

Vlak voor rust zorgde de volledig vrijstaande Andrej Kramaric met een rake kopbal voor de 1-1, waarna Christoph Baumgartner (laag schot) en Pavel Kaderábek (rebound) de klus klaarden.

Door de nederlaag gaat Bayern München alleen aan de leiding met zestien punten, drie meer dan Bayer Leverkusen en Wolfsburg.

Ook Borussia Dortmund zag het zicht op Bayern München vertroebelen. In een ongezellige Borussen Derby verloor het met 1-0 van Mönchengladbach. De afstand tot de koploper is nu vier punten.

De geblesseerden Marco Reus en Erling Braut Haaland moesten verstek laten gaan bij Dortmund. Wel was er een basisplaats voor Donyell Malen.

De twee ploegen waren slordig en maakten veel (kleine) overtredingen. Het leidde tot meer opstootjes en ruzies dan kansen. Gladbach maakte nog de meeste aanspraak op een treffer.

Denis Zakaria maakte die nadat hij de bal gelukkig mee had gefrommeld. Mahmoud Dahoud kreeg voor rust zijn tweede gele kaart voor een wegwerpgebaar, waarna de rol van Dortmund was uitgespeeld.

Leipzig scoort erop los tegen Hertha

RB Leipzig haalde uit tegen Hertha BSC. De ploeg van invaller Brian Brobbey, die goed was voor een assist, won thuis met 6-0. Bij Hertha begonnen Jurgen Ekkelenkamp en Dayovaisio Zeefuik in de basis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl