Maldini juicht na zijn doelpunt

Volgende Maldini-telg scoort voor AC Milan, Internazionale speelt gelijk

Voor het eerst in de basis beginnen en meteen je stempel drukken. De 19-jarige Daniel Maldini deed het bij AC Milan. Mede door zijn treffer werd met 2-1 gewonnen bij Spezia.

Maldini kopte kort na rust de bal uit een voorzet van Pierre Kalulu de 1-0 achter Jeroen Zoet en schreef historie door net als vader Paolo en opa Cesare voor AC Milan te scoren.

Daniel Maldini was al negen keer ingevallen in de Serie A en ook een keer in de Champions League. Zijn vader speelde 902 wedstrijden voor AC Milan, opa droeg 412 keer het rood-zwart.

Paolo Maldini, momenteel directeur bij AC Milan, zag vanaf de tribunes zijn zoon schitteren en dat zorgde bij de voormalige linksback voor een grote grijns op zijn gezicht.

Hij was tot dusver de laatste Maldini die aan de aftrap verscheen in de Serie A, in zijn afscheidswedstrijd op 31 mei 2009 tegen Fiorentina.

AC Milan leek tegen Spezia in de slotfase de winst weg te geven na een treffer van Daniele Verde. Het slotakkoord was echter voor Brahim Díaz: 1-2.

Door de overwinning nam Milan de koppositie over van Napoli, dat zondag nog in actie komt tegen Cagliari.

Internazionale speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Atalanta Bergamo. In de slotminuten miste Federico Dimarco een strafschop voor Internazionale en werd een doelpunt van Atalanta na ingrijpen door de VAR afgekeurd.

Lautaro Martínez zette de thuisploeg al in de vijfde minuut op voorsprong en deed dat op fraaie wijze: hij volleerde de bal na een prima pass van Nicolò Barella in de bovenhoek.

Ook de 1-1 (een geplaatst schot van buiten de zestien in de verre hoek) van Ruslan Malinovsky mocht er zijn. De 1-2 was van Tolói die binnenschoof na een gekeerd schot van Malinovski.

Na rust kwam de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries, die na een klein uur mocht invallen, door een intikker van Edin Dzeko langszij.

In de slotfase dachten beide ploegen de overwinning nog te grijpen. Dimarco schoot de penalty echter op de lat en het doelpunt van Piccoli werd afgekeurd, omdat de bal in de aanloop naar die treffer over de achterlijn was gegaan.

Bij Atalanta speelde Marten de Roon de hele wedstrijd, Teun Koopmeiners bleef op de bank.