Karim Benzema baalt na een mislukte actie

Real Madrid verspeelt punten, Atlético blameert zich bij Alavés

Real Madrid heeft verzuimd optimaal te profiteren van de verrassende nederlaag van Atlético Madrid bij Deportivo Alavés. De koploper bleef in Madrid op 0-0 steken tegen Villarreal.

Arnaut Danjuma Groeneveld was namens Villarreal voor de rust dicht bij succes. Hij zette doelman Thibaut Courtois aan het werk en schoot naast. Real creëerde weinig en riep bij een vermeende overtreding van Raúl Albiol op Nacho vergeefs om een strafschop.

Real voerde in de tweede helft de druk op en onder anderen Isco, Karim Benzema en Vinícius Júnior kregen kansen. Ze wisten echter niet te voorkomen dat hun club na de 3-3 bij Levante voor de tweede keer dit seizoen punten verspeelde.

Blamage Atlético bij Alavés

Atlético Madrid blameerde zich door met 1-0 te verliezen bij Deportivo Alavés. De thuisploeg had tot vandaag nog geen enkel punt gepakt in de Spaanse competitie.

Marcos Llorente (Atlético) baalt

De enige treffer van de wedstrijd viel al na vier minuten: centrale verdediger Víctor Laguardia kopte raak uit een hoekschop. Het was pas de tweede goal dit seizoen van de Baskische formatie.

In het vervolg van de wedstrijd drong Atlético met het aanvalsduo Luis Suárez en Antoine Griezmann aan, maar de thuisclub bleef overeind, mede dankzij doelman Fernando Pacheco. Bij counters verzuimden Mamadou N'Diaye en Tomás Pina in kansrijke positie om de marge te verdubbelen.

Alavés had voor het laatst van Atlético gewonnen in het seizoen 2002/2003. Toen zegevierde het thuis met 2-0 en werd uit een 1-0 overwinning geboekt.

Real Madrid blijft de koploper in Spanje met drie punten voorsprong op Sevilla, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.