Aimee Boorman met turnploeg naar WK ANP

De Amerikaanse Aimee Boorman begeleidt de Nederlandse turnsters volgende maand bij de wereldkampioenschappen in Japan. Turnbond KNGU is erin geslaagd de ervaren trainster opnieuw vast te leggen.

Boorman maakte dit jaar van april tot en met de Olympische Spelen in Tokio deel uit van de Nederlandse begeleidingsstaf. De Amerikaanse fungeerde in Japan als assistent-coach, samen met José van der Veen. Bram van Bokhoven nam tijdelijk de functie van bondscoach bij de vrouwen waar in Japan. De Nederlandse vrouwen speelden geen hoofdrol op de Spelen.

Voor de WK in Kitakyushu (18 tot en met 24 oktober) hebben zich bij de vrouwen Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser geplaatst. Ervaren turnsters als Sanne en Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir zijn niet beschikbaar voor het evenement. Boorman komt voor de WK niet meer naar Nederland. Ze vliegt in oktober rechtstreeks vanuit Amerika naar Japan.

Met de komst van Boorman heeft de KNGU de coachstaf voor de WK rond. Voor de mannen gaan Bram van Bokhoven (bondscoach), Dirk van Meldert en Marcel Kleuskens (beiden hoofdcoach) mee.

Al tijden in gesprek

Technisch directeur Mark Meijer van de KNGU was al geruime tijd in gesprek met Boorman, de oud-trainster van de Amerikaanse vedette Simone Biles, om haar in elk geval voor de WK vast te leggen. Hij had haar het liefste tot het einde van het jaar binnengehaald. De financiële mogelijkheden van de bond zijn echter beperkt.

"Ik wilde graag kennis, ervaring en een dame aan de staf toevoegen. Ik ben blij dat Aimee nu meegaat naar Japan"', aldus de technisch directeur. De Nederlandse turnploeg vertrekt op dinsdag 12 oktober naar Japan.

STER reclame