Herman Ram was dertien jaar directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit ANP

De Nederlandse gymnastiekunie heeft Herman Ram benoemd tot bestuurslid bij de KNGU. Ram, die onlangs stopte als voorzitter van de Nederlandse Dopingautoriteit, gaat zich bij de KNGU bezighouden met governance, veilige sport en integriteit.

"Integriteit is een breed werkterrein, maar vanzelfsprekend zal de actuele problematiek zoals beschreven in het rapport Ongelijke Leggers voorlopig vooropstaan", zegt Ram, verwijzend naar de affaire rond grensoverschrijdend gedrag, met name door turncoaches. "In de aanpak van die problematiek moeten de slachtoffers centraal staan."

Ram koos bewust voor een bestuursfunctie bij de KNGU. "In eerste instantie heb ik alles afgehouden. Er waren meer bonden geïnteresseerd toen duidelijk werd dat ik de Dopingautoriteit zou gaan verlaten. Er is veel gebeurd in de turnsport. Ik zie een grote uitdaging op mijn aandachtsgebied", aldus Ram, die nog geen idee heeft hoeveel tijd hij hij straks kwijt is aan zijn nieuwe positie.

Veelzijdige sportbestuurder

De KNGU heeft ook hoogleraar Mariska van der Giessen toegevoegd aan het bestuur, dat verder bestaat uit voorzitter Monique Kempff, penningmeester Hugo Hollander en oud-turner Boudewijn de Vries.

Kempff is blij dat met de benoeming het bestuur van de KNGU compleet is. "Mariska en Herman brengen veel bestuurlijke ervaring met zich mee. Herman is een veelzijdige sportbestuurder die zich al jaren inzet voor een betere sport en Mariska brengt waardevolle kennis en ervaring in op het gebied van hoger beroepsonderwijs, onderzoek, ondernemerschap en internationalisering."

STER reclame