Ronnie Brunswijk
NOS VoetbalAangepast

Opmerkelijk: Surinaamse vicepresident Brunswijk (60) voetbalt in CONCACAF League

De supporters van Inter Moengotapoe moesten even met hun ogen knipperen toen de spelers het veld opkwamen. De 60-jarige vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens eigenaar van de voetbalclub, had zichzelf dinsdag namelijk opgesteld in de CONCACAF League.

De beelden van Brunswijk gingen de wereld over en de verbazing op social media was groot. In de wedstrijd tegen Olimpia uit Honduras had hij zichzelf niet alleen een basisplaats gegund. Hij droeg ook gelijk maar de aanvoerdersband.

Surinaamse vicepresident Brunswijk stelt zichzelf op in profwedstrijd

Brunswijk speelde in het verleden al voor Inter Moengotapoe en was daarna ook actief als trainer, voorzitter en nu al enige tijd als clubeigenaar.

Het meespelen van Brunswijk mocht overigens niet baten. De vicepresident liet zichzelf na een klein uur wisselen bij een 3-0 achterstand. De wedstrijd in de CONCAFAF League, de competitie waarin tickets voor de Noord-Amerikaanse Champions League te winnen zijn, ging uiteindelijk in eigen huis met 6-0 verloren tegen Olimpia.

Onderzoek en geld uitdelen

Later op de dag liet de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Concacaf weten een onderzoek in te stellen naar het meespelen van Brunswijk, die in de rust ook nog geld zou hebben uitgedeeld in de kleedkamer van de tegenstander.

Concacaf zegt extreem bezorgd te zijn: "Er zijn zaken die de integriteit van de sport aantasten. We starten daarom een intensieve en officiële procedure om uit te zoeken wat zich precies heeft afgespeeld", aldus de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl