Op 23 oktober stapt Rico Verhoeven in het Gelredome opnieuw de ring in voor een wereldtitelgevecht in het kickboksen. Met Alistair Overeem heeft hij een tegenstander van formaat.

Bij de staredown spraken de twee gisteren met respect over elkaar, maar Overeem daagde Verhoeven ook even uit: "Hij is mijn type niet." En daarna tegen de NOS-verslaggever: "En jij ook niet."

Verhoeven kijkt Overeem in de ogen: 'Nieuwe auto tegen een oude auto' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Waar bij veel staredowns in het kickboksen een wat grimmige sfeer opgewekt wordt, was dat bij Verhoeven en Overeem niet het geval. De twee gaven elkaar na het uitwisselen van de boze blikken zelfs een vriendelijk handje. Het bleef bij een woordenspel.

"Ik heb Rico op tv gezien, hij is gewoon niet mijn type. Meer zeg ik daar niet over", zei Overeem. "Over het algemeen zijn al met interacties met Rico erg positief. Hij is een rolmodel voor het kickboksen in Nederland, daar respecteer ik hem voor."

'Nieuwe en oude auto'

Verhoeven: "Het is een beetje een gevecht tussen een nieuwe en oude auto. Maar een nieuwe auto is nu eenmaal frisser en sneller en heeft minder kilometers op de teller. Maar voor zijn leeftijd heeft Alistair een geweldige conditie."

"Rico heeft gelijk", reageerde Overeem. "Vechten is eigenlijk een sport voor jonge mannen. Ik ben ouder en voel het verschil met 20 jaar geleden. Maar ik hoop dat ik mijn ervaring kan meenemen. In de sportschool versla ik ze nog allemaal."

Rico Verhoeven en Alistair Overeem tijdens hun persmoment in NXT studios in Utrecht ANP

"Ik had niet verwacht dat ik nog zou terugkeren als kickbokser", erkende Overeem. "Maar ik moet er over een paar weken klaar voor zijn. Ik wil niet arrogant zijn. Rico is een geweldige atleet en vechter, maar ik denk dat ik een vrij gevecht altijd zou winnen. Maar we doen geen MMA. We gaan kickboksen met bepaalde regels. Onder mijn MMA-regels zou het minder spannend zijn."

Standaard zetten

Verhoeven is al sinds juni 2014 de wereldkampioen zwaargewicht bij organisator Glory. Hij wil in de toekomst graag filmacteur worden, maar eerst dient hij zijn kickbokscontract tot medio 2023 uit.

"Ik denk nu niet aan stoppen, dat zien we later wel. Een mijlpaal waar ik aan werk is om tien jaar onafgebroken wereldkampioen te zijn. Daarmee zet ik een standaard voor de nieuwe generatie", aldus de 32-jarige Verhoeven.

Overeem is 41 jaar. Hij won in 2010 de prestigieuze K1 World Grand Prix en veroverde daarna ook titels in het MMA, een andere tak binnen de vechtsport.

Verhoevens laatste wereldtitelgevecht was in december 2019 tegen Badr Hari. Dat gevecht, ook in Arnhem, beheerste destijds het nieuws en eindigde in een anticlimax omdat Hari in de derde ronde geblesseerd af moest haken.

STER reclame