Het gaat om zeker dertig grote jerrycans SQ Vision

In de achtertuin van een huis in Eindhoven zijn ruim veertig vaten gevonden met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In totaal gaat het om 46 jerrycans van elk twintig liter. De politie heeft drie mensen aangehouden.

De jerrycans staan opgeslagen in een partytent achter het huis en bevatten onder meer zwavelzuur en zoutzuur. De politie doet onderzoek en de omgeving is afgezet. Ook een pleintje achter het huis is afgesloten.

Omroep Brabant meldt dat iemand zag hoe een aantal jerrycans werd uitgeladen uit een busje door twee mannen in overalls. Daarop belde de getuige de politie en noteerde het kenteken. De bus werd een uur later getraceerd op de A67 en aan de kant gezet. De bestuurder, een 29-jarige man uit Polen, is aangehouden.

In het huis zijn de bewoner en een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Klachten

De bewoners van het huis waar de grondstoffen zijn gevonden, veroorzaken volgens buurtbewoners vaker overlast. "Er komen daar heel gekke types. Het loopt de spuigaten uit", zegt een van hen, die liever anoniem blijft uit angst voor represailles.

"We hebben al heel vaak klachten ingediend bij de verhuurder van de woning, maar afgezien van controles in de straat gebeurde er niets." De buurtbewoner hoopt dat er nu wel maatregelen worden genomen. "Want wij voelen ons niet meer veilig."

De jerrycans met de gevaarlijke stoffen worden vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf.

STER reclame