NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden herdenken vliegramp Tripoli

Het is vandaag precies een jaar geleden dat het vliegtuig van Afriqiyah Airways neerstortte bij de Libische hoofdstad Tripoli. 103 mensen kwamen om, onder hen 70 Nederlanders. Alleen de toen 9-jarige Ruben overleefde de crash.

Nabestaanden van de ramp zijn vanochtend in Den Haag bijeengekomen om hun dierbaren te herdenken. De bijeenkomst in theater Diligentia was besloten.

Toespraken

Tijdens de herdenking werd muziek gedraaid en werden toespraken gehouden. Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken was één van de sprekers. Verder zijn de namen van alle slachtoffers voorgelezen en werd een minuut stilte gehouden.

Aanvankelijk was het de bedoeling om een herdenking in Tripoli te houden, maar dat is door de huidige situatie in Libië niet mogelijk.

Een jaar later is nog altijd niet duidelijk hoe het ongeluk met de Airbus A300 heeft kunnen gebeuren. Door het conflict in Libië ligt het onderzoek naar de oorzaak van de ramp stil. Het is nog maar zeer de vraag of de nabestaanden ooit antwoorden zullen krijgen.

'Boven verwachting goed'

Eerder deze week lieten de oom en tante van Ruben weten dat het goed met hem gaat. De jongen verloor bij de crash zijn ouders en zijn broertje. Zelf raakte hij zwaargewond, maar "zijn herstel verloopt boven verwachting goed", zeiden de oom en tante in een exclusief interview met het ANP.

Ze willen de jongen, die nu bij hen woont, uit de publiciteit houden, zodat ze hem "een veilige jeugd" kunnen geven. Hij is dan ook niet aanwezig bij de herdenking in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl