Darius van Driel in actie tijdens de Dutch Open in Cromvoirt ANP

Darius van Driel heeft het Dutch Open afgesloten als best geklasseerde Nederlandse golfer. Met een slotronde van 69 slagen wist hij nog drie plaatsen te stijgen in het eindklassement en eindigde hij op een gedeelde vierde plaats in de eindstand met 273 slagen.

Van Driel liet weten in een "toppositie" te geloven, nadat hij net als vrijdag zijn ronde met zes slagen onder par had afgesloten. Hij liet in zijn stabiele vierde rondgang geen slagen liggen. Met drie birdies kon hij zijn positie in de rangschikking nog wat verbeteren en hield hij aan het toernooi ongeveer 46.000 euro over.

Voor Van Driel was het dit jaar zijn vijfde eindklassering in de top-10 van een evenement op de Europese Tour.

Broberg houdt stand op Dutch Open, vierde plaats voor Van Driel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kristoffer Broberg schreef het Dutch Open op zijn naam. De 35-jarige Zweedse golfer had op de laatste dag op golfbaan Bernardus voldoende aan een rondje par (72 slagen) om zijn tweede titel op de Europese Tour veilig te stellen.

Broberg sloeg zaterdag toe met een ronde van 61 slagen. Hij kon daardoor met een voorsprong van liefst acht slagen aan de laatste dag beginnen, maar Broberg had tijdens zijn vierde ronde echter moeite om zijn zenuwen in bedwang te houden.

De Zweedse golfer begon nog wel met een birdie, maar liet daarna drie bogeys noteren. Dankzij een birdie op de zeventiende hole kon hij met een gerust zijn laatste hole spelen (par). Hij kwam uit op een totaal van 265 slagen. Matthias Schmid uit Duitsland eindigde op drie slagen van de winnaar als tweede.

STER reclame