Lammers bezorgt Van Bommel eerste puntenverlies, Haaland blijft scoren

Hoofdrol voor Nederlandse spitsen bij Wolfsburg-Frankfurt

Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg voor het eerst dit seizoen averij opgelopen in de Bundesliga. Thuis tegen Eintracht Frankfurt werd het 1-1. Bij beide clubs eiste een Nederlandse spits een hoofdrol op.

Nadat Wout Weghorst op de lat had gekopt en een kopbal van Eintracht-spits Sam Lammers door Wolfsburg-doelman Koen Casteels uit het doel was gewerkt, was het Lammers die op fraaie wijze de score opende. Na een voorzet van Filip Kostic liet Lammers de bal even stuiteren en stuurde hij de bal met een dropkick in de hoek.

Het was voor Lammers al zijn tweede goal in drie wedstrijden voor Eintracht. De van Atalanta gehuurde aanvaller scoorde afgelopen donderdag ook in het Europa League-duel met Fenerbahçe.

Van afstand ziet Wout Weghorst Sam Lammers scoren

Na de rust werd de druk van Wolfsburg steeds groter en in de 70ste minuut pikte Weghorst ook zijn goal mee door alert te reageren in de rebound. Bij de tweede paal gleed hij zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.

In blessuretijd leek Weghorst Wolfsburg ook nog de overwinning te bezorgen. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Na het eerste puntenverlies staat Wolfburg nu tweede achter Bayern München, dat evenveel punten heeft, maar een beter doelsaldo.

Haaland loopt bijna een op een in Bundesliga na twee goals tegen Union Berlin

In het spoor van Bayern en Wolfsburg had Erling Haaland opnieuw een groot aandeel in een overwinning van Borussia Dortmund. De 21-jarige Noor scoorde twee keer tegen Union Berlin en staat nu op 47 Bundesliga-doelpunten in 48 wedstrijden.

Alleen Klaus Fischer (54 goals in 106 wedstrijden) en Dieter Müller (49 goals in 78 wedstrijden) scoorden vaker in de Duitse competitie voordat ze 22 jaar oud waren.

Erling Haaland

Met ook de (Europese) bekertoernooien meegerekend, heeft Haaland nu zelfs meer doelpunten dan gespeelde wedstrijden op zijn naam staan: 68 goals in 67 wedstrijden.

Union graaft zich in

De wedstrijd tegen Union Berlin, dat in de Europa League een van de tegenstanders van Feyenoord is, werd met enige moeite gewonnen door Borussia Dortmund. Met een 4-2 zege behoudt Dortmund de aansluiting met rivaal Bayern München.

Union kwam niet voor een overwinning naar Dortmund, waar Donyell Malen op een basisplek kon rekenen. Berlin groef zich in, maar liep al na tien minuten achter de feiten aan na een treffer van Raphaël Guerreiro uit een rebound. Haaland verdubbelde de score uit een voorzet van Thomas Meunier.

Dortmund vond het na rust wel gezegend en hoopte de partij op het gemak uit te spelen. Union kwam echter terug met twee treffers. Haaland bezegelde de wedstrijd alsnog met zijn tweede.