Inter-speler Denzel Dumfries in duel met landgenoot Mitchell Dijks van Bologna

Dumfries zet Internazionale op goede spoor tegen Bologna

Internazionale heeft in San Siro met 6-1 afgerekend met Bologna. Nieuwkomer Denzel Dumfries, net als Stefan de Vrij in de basis bij de landskampioen, was met prima spel een van de uitblinkers.

Dumfries liet zich al na zes minuten gelden met een lange bal op maat die Lautaro Martinez hard binnenknalde. Milan Skriniar verdubbelde in de dertigste minuut de score met een kopbal en Nicolo Barella maakte na prima voorbereidend werk van Dumfries niet veel later de derde uit de rebound.

De Nederlandse rechtsachter bediende na rust opnieuw Martinez, maar nu raakte de Argentijn de lat. De marge werd niettemin verdubbeld. Matias Vecino en twee keer Edin Dzeko, die al na een halfuur Joaquin Correa was komen vervangen, bezorgden Inter de achttiende thuiszege op rij in de Serie A.

Bologna, met in de loop van de tweede helft Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk als invallers, deed kort voor tijd via Arthur Theate nog wat terug, maar dat deerde de ploeg uit Milaan niet.

Atalanta moeizaam, debuut Ribéry

Atalanta had de grootste moeite met hekkensluiter Salernitana. Er werd uiteindelijk wel gewonnen van de gepromoveerde club. De Colombiaan Duvan Zapata maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Salernitana-debutant Franck Ribéry

Middenvelder Teun Koopmeiners viel na rust in bij Atalanta, dat zich met zeven punten uit vier duels in de middenmoot bevindt. Zijn al langer voor de ploeg uit Bergamo spelende landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon ontbraken in de wedstrijdselectie.

Bij het nog puntloze Salernitana maakte de Franse routinier Franck Ribéry zijn debuut in het basisteam. De 38-jarige spits, die in 2013 met Bayern München de Champions League won, werd tijdens de rust gewisseld.