João Felix deelt een tik uit nadat hij wordt vastgehouden
NOS Voetbal

Gefrustreerd tiental Atlético ondanks puntenverlies aan kop, Falcao meteen op schot

Atlético Madrid heeft de koppositie in de Spaanse competitie voor een dag overgenomen van stadgenoot Real. De regerend kampioen weet overigens ook al dat het die eerste plaats na de 0-0 tegen Athletic Club zondagavond alweer moet afstaan.

Hoewel Atlético Madrid de meeste aanspraak maakte op de zege, wipte Asier Villalibre namens de bezoekers in de extra tijd een reuzenkans op de winnende over het doel van Jan Oblak.

Valencia speelt zondag tegen Real Madrid

Atlético liep het laatste kwartier vooral tegen zichzelf te voetballen, nadat de gemoederen oververhit waren geraakt door een onnozele rode kaart voor João Felix. De Portugees kreeg eerst geel na een slaande beweging toen hij werd vastgehouden en daarna nog een kaart voor commentaar op de leiding.

Tweehonderd op een rij voor Williams

Zo was het ook meteen gedaan met het slotoffensief van de thuisclub, dat ingeluid leek te worden met een knal op de paal van Marcos Llorente.

Bij Athletic Club was er een opmerkelijke mijlpaal voor spits Iñaki Williams, die al tweehonderd (!) competitieduels op rij in het veld verscheen bij de Basken. Daarmee is hij nog twee duels verwijderd van een record.

Na afloop ruzieden de spelers van de thuisclub nog even door met de scheidsrechter, met nog een gele kaart voor Matheus Cunha tot gevolg. De aanvaller was net als onder anderen Luis Suárez en Yannick Carrasco in de loop van de tweede helft ingevallen in een poging aanvallend nog iets te forceren.

Hadden ze in Madrid nog maar de beschikking over Radamel Falcao, de tweevoudig clubtopscorer die na acht jaar zijn rentree vierde in La Liga. Hij deed dat echter iets verderop in de hoofdstad, namens Rayo Vallecano.

Radamel Falcao viert zijn treffer tegen Getafe

El Tigre, zoals de bijnaam van de inmiddels 35-jarige Colombiaan luidt, had amper tien minuten nodig om zich vrij te draaien en kiezelhard raak te trappen. Daarmee bepaalde hij de eindstand bij de derby Rayo-Getafe op 3-0.

Real Madrid speelt zondag de topper bij Valencia, waarbij een van die twee de koppositie in handen zal krijgen. Maandag ontvangt Barcelona het bescheiden Granada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl