João Almeida tijdens de Ronde van Luxemburg Getty Images

João Almeida heeft de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Portugees bleef in de slotrit makkelijk overeind. Bauke Mollema ging niet van start in de laatste etappe.

De Nederlander van Trek-Segafredo vloog vrijdag tijdens de tijdrit over de kop en had nog te veel last van zijn rug om aan de 183,7 kilometer lange etappe van Mersch naar Luxemburg te beginnen.

"Mijn rug is behoorlijk stijf en pijnlijk, maar het lijkt relatief in orde", liet Mollema vrijdagavond weten op sociale media. Toch neemt de renner, die de tijdrit nog wel uitreed, de tijd om te herstellen.

Mollema schat bocht verkeerd in en vliegt over de kop in Luxemburg Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vier anderen zag wel heil in de slotrit: Morten Hulgaard, Benjamin King, Kenny Molly en Otto Vergaerde kregen ruim zes minuten van het peloton, waar Deceuninck-QuickStep de gele trui van Almeida beschermde.

Toch moest de Portugees op de slotklim nog even zelf aan het werk om het gat met Nairo Quintana te dichten en de leiderstrui over de streep te trekken. In de lastige finale sprong David Gaudu op het juiste moment weg en hij won de rit.

WK-deelname?

Wat Mollema betreft waren er vrijdag nog geen grote zorgen om zijn deelname aan de WK, komende week in Vlaanderen. Mollema rijdt woensdag de gemengde ploegentijdrit en zondag de wegwedstrijd. De arts van zijn ploeg stelde vrijdag na de etappe: "Het was een val op hoge snelheid, maar gelukkig vallen de gevolgen mee. Bauke klaagt alleen over enkele oppervlakkige wonden aan zijn rug, rechterheup en rechter elleboog."

Bauke Mollema tijdens de Ronde van Luxemburg Getty Images

STER reclame