Stefan Kuntz AFP

Stefan Kuntz staat op het punt om bondscoach te worden van Turkije. De 58-jarige Kuntz heeft van de Duitse voetbalbond toestemming gekregen om over te stappen. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden. Kuntz was coach van Jong Duitsland.

De 25-voudig international van de 'Mannschaft', die zelf voor de Turkse topclub Besiktas speelde, gaat Senol Günes opvolgen als bondscoach van Turkije. Günes moest vertrekken na de zware nederlaag in de WK-kwalificatie tegen het Nederlands elftal (6-1).

Stefan Kuntz (Kaiserslautern) met de Duitse Super Cup AFP

Na het teleurstellend verlopen EK, waar Turkije in de groep alle wedstrijden verloor, en de zware nederlaag in Amsterdam besloot de Turkse bond om in te grijpen. Günes werd vorige week ontslagen.

Twee keer kampioen

Onder leiding van Kuntz werd Duitsland afgelopen zomer voor de tweede keer kampioen op het EK voor spelers onder 21 jaar. In de halve finales hadden de Duitsers met 2-1 gewonnen van Jong Oranje.

Als voetballer beleefde Kuntz zijn hoogtepunt bij de Europese kampioenschappen in 1996. In de halve finale op Wembley tegen Engeland maakte hij de gelijkmaker, waarna Duitsland via strafschoppen doorstootte. In de finale was Duitsland na een golden goal in de verlengingen met 2-1 te sterk voor Tsjechië.

STER reclame