Vreugde bij Slavia Praag

Slavia Praag start met zege in Feyenoord-poule, Kerk en Lammers trefzeker

Slavia Praag is de groepsfase van de Conference League foutloos gestart met een 3-1 zege op Union Berlin. Over twee weken ontvangt Feyenoord, dat op dinsdag al in actie kwam, de Tsjechen in De Kuip.

Na een sterk begin van de Duitsers, met een kans voor Max Kruse, kwam Slavia Praag wat beter in z'n spel. Prompt leverde dat een goal op. Union-keeper Andreas Luthe liet zich verrassen door een schot van Alexander Bah.

Rode kaart

Vlak voor rust kreeg Union, zonder de niet ingeschreven Rick van Drongelen, nog een tegenvaller te verwerken. Verdediger Paul Jaeckel incasseerde zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers uit Berlijn met tien man verder moesten.

Dat deerde Union aanvankelijk niet, want twintig minuten voor tijd werd het 1-1. Op aangeven van de ingevallen Sheraldo Becker tikte de eveneens ingevallen Kevin Behrens de bal binnen. Eerder werd een treffer van Taiwo Awoniyi nog afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase pakte Slavia Praag alsnog de winst. Met enig fortuin liet Jan Kuchta het thuispubliek juichen. Ivan Schranz maakte er zelfs nog 3-1 van.

Door de zege leiden de Tsjechen de dans in groep E. Feyenoord speelde op dinsdag al tegen Maccabi Haifa. In Israël vielen er geen doelpunten (0-0).

Op 30 september ontvangen de Rotterdammers koploper Slavia Praag, terwijl Union Berlin het opneemt tegen Maccabi Haifa.

Kerk en Lammers scoren in Europa League

In de groepsfase van de Europa League redde Gyrano Kerk op de valreep een punt namens Lokomotiv Moskou. De van FC Utrecht overgekomen aanvaller scoorde tegen Olympique Marseille: 1-1.

Ook Sam Lammers was trefzeker, in dienst van Eintracht Frankfurt. Tegen Fenerbahçe werd het 1-1. Trainers John van den Brom (Genk) en Peter Bosz (Olympique Lyon) begonnen sterk met zeges bij respectievelijk Rapid Wien (0-1) en Rangers FC (0-2).

Bayer Leverkusen behaalde een overwinning op Ferencvaros: 2-1. Jeremie Frimpong leverde twee belangrijke assists. Toptalent Florian Wirtz bezorgde de Duitsers op aangeven van de Nederlander na rust de drie punten. Daley Sinkgraven speelde ruim een uur, Mitchel Bakker bleef op de bank.

Florian Wirtz de gevierde man bij Leverkusen

Spectaculair was het treffen tussen Real Betis en Celtic. De Schotten namen een 2-0 voorsprong in Spanje, maar nog voor rust trok de thuisploeg de stand gelijk.

Real Betis liep vervolgens uit naar 4-2, maar Celtic gaf zich niet gewonnen. De 4-3 van Anthony Ralston kwam echter te laat.