Bloemen bij de plek van de fatale mishandeling op Mallorca NOS/Rop Zoutberg

Het voorarrest van drie Hilversummers die worden verdacht van het plegen van openlijk geweld in El Arenal in Mallorca, is niet verlengd. De drie mogen naar huis, maar blijven wel verdachten.

De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat er op dit moment te weinig bewijs is om de mannen langer vast te houden. Dat brengt het totaal aantal verdachten dat vastzit in de zaak van acht terug naar vijf.

In de nacht van 13 op 14 juli vonden er twee gewelddadige incidenten plaats in El Arenal, op het Spaanse eiland Mallorca. Een groep Nederlanders viel bij een café een man aan en schopte hem tegen het hoofd. Het slachtoffer overleefde dat, maar raakte zwaargewond.

Even later vloog de groep op de boulevard van El Arenal een paar andere Nederlanders aan. Een van hen was de 27-jarige Carlo Heuvelman, hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Voor betrokkenheid bij de dood van Heuvelman en poging tot doodslag zitten dus nog vijf verdachten vast. Allen komen uit Hilversum, zijn tussen de 18 en 19 jaar en behoren tot dezelfde groep.

Een ooggetuige vertelde eerder al over de avond in deze video:

Getuige op Mallorca: 'Dit is zo onnodig, ik snap er helemaal niks van'

STER reclame