Onderzoek op de parkeerplaats van het ziekenhuis Maaike Reinders/RTV Oost

Pal voor ziekenhuis ZGT in Almelo is een overleden persoon gevonden. De politie spreekt van "verdachte omstandigheden" en is een onderzoek begonnen.

RTV Oost meldt op basis van een interne memo van het ziekenhuis dat het gaat om een vrouw die vermoedelijk door haar man om het leven is gebracht. De man zou zich bij het ziekenhuis hebben gemeld nadat hij geprobeerd had zichzelf van het leven te beroven.

"Deze patiënt is na behandeling naar de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) gebracht. Daar is duidelijk geworden dat hij de bezitter van de auto is. De overledene is de vrouw van deze persoon", citeert de regionale omroep uit de memo. "Hij heeft inmiddels bekend dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht."

Politie doet onderzoek

De parkeerplaats aan de Zilvermeeuw was voor een groot deel afgezet voor forensisch onderzoek. De politie had witte schermen geplaatst om het zicht te beperken. Een paar uur later begon de politie een tweede onderzoek, drie kilometer verderop in een woning aan de Zonnebloemstraat.

"We onderzoeken nog of er een verband is met de vondst bij het ziekenhuis", meldt de politie. Ook het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer loopt nog.

RTV Oost meldt dat er bij de woning ook een dierenambulance aanwezig was, er zouden huisdieren uit de woning zijn gehaald.

STER reclame