Bloemen bij de plek van het geweldsincident op Mallorca Rop Zoutberg/NOS

De politie heeft vanochtend twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo Heuvelman op Mallorca. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Hilversum.

In totaal zitten nu acht verdachten vast, allemaal uit Hilversum. De twee nieuwe verdachten worden verhoord door de politie. Het OM verdenkt ze van het plegen van openlijk geweld. De 19-jarige wordt verdacht van openlijk geweld bij een horecagelegenheid, zegt het OM.

De 18-jarige van openlijk geweld op de boulevard. Beide verdenkingen hebben volgens het OM niet geleid tot de dood van het slachtoffer.

Opsporing Verzocht

Gisteren besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de mishandeling op Mallorca. De vader van het slachtoffer deed zijn verhaal in de uitzending en er werd opgeroepen tips, beelden en informatie over mogelijke getuigen te delen met de politie. Het leverde tot nu toe zeventien tips op, meldt de politie Utrecht.

Volgens het OM zijn de twee nieuwe verdachten niet aangehouden naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma.

Andere verdachten

Op 14 juli werd de 27-jarige Carlo in het uitgaansleven van Mallorca mishandeld, vermoedelijk door een groep Nederlandse jongeren. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Bijna de hele groep jongens vluchtte na de gewelddadigheden direct naar Nederland. De Spaanse justitie heeft de zaak overgedragen aan Nederland. De zes eerdere verdachten van 18 en 19 jaar zitten al vast voor de zaak. De verdenking tegen deze zes zijn onder meer medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld.

STER reclame