Volleyballers in kwartfinales EK onderuit tegen titelhouder Servië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse volleyballers hebben in de kwartfinales van het EK niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza ging in drie sets onderuit tegen titelverdediger Servië: 23-25, 20-25, 25-27,

Oranje had van de laatste zeven duels met Servië er één gewonnen. De nummer acht van Europa mocht echter wel hoop koesteren, want Servië, de nummer één van de wereldranglijst, had in de kwartfinales moeizaam Turkije geklopt.

Goede start zonder Plak

Zonder de om disciplinaire redenen weggestuurde Fabian Plak begon Oranje uitstekend aan de wedstrijd in Gdansk. Nederland kwam op een 23-22 voorsprong, maar verzuimde door drie verloren punten op rij de set te pakken.

Oranje viert een punt tegen Servië EPA

Servië neutraliseerde de Nederlandse aanvoerder Nimir Abdelaziz in de tweede set steeds beter en liep snel uit tot 4-10. Oranje bracht de spanning enigszins terug tot 13-16, maar dichterbij kwam het team niet.

In de laatste set ging het gelijk op tot 8-8, kwam Oranje dankzij een ace van Abdelaziz zelfs op 20-20 en na opnieuw een ace van Wouter ter Maat zelfs op 24-23 en setpoint, maar de Serviërs trokken op het tweede matchpoint toch aan het langste eind.

Volgende stap

Een zuur einde van de wedstrijd, volgens libero Just Dronkers. "In de derde set dacht ik dat we eroverheen zouden gaan. Er had zeker nog een extra set in gezeten en dan is het net zuur dat je die ene bal niet scoort."

De volleyballers hadden door een moeizame zege op Portugal voor het eerst sinds 2009 de laatste acht van het EK bereikt. "Dat was op zich al een heel goed resultaat", laat Abdelaziz weten in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken.

Nimir Abdelaziz over de uitschakeling van Oranje

"Dit is weer een volgende stap. We moeten nu leren om kwartfinales te spelen. In deze wedstrijden moet je elke kans die je krijgt benutten en dat hebben we vandaag niet gedaan."

"De Serven staan er altijd", gaat de diagonaalspeler verder. "Die jongens hebben finales gespeeld, dus die weten op deze momenten wat ze moeten doen."

Overige kwartfinales

Gastland Polen plaatste zich later dinsdagavond dankzij een zege op Rusland voor de halve finales, Italië-Duitsland en Tsjechië-Slovenië zijn woensdag in Ostrava de andere duels bij de laatste acht.

STER reclame