NOS NieuwsAangepast

Twintig auto's beschadigd door meerdere branden in Ede

In Ede zijn afgelopen nacht twintig auto's beschadigd door meerdere branden. De branden woedden volgens de brandweer op zes verschillende plekken in de Gelderse plaats.

De brandweer rukte met veel menskracht uit om alle brandhaarden te bestrijden:

Tientallen auto's uitgebrand

De autobranden vonden plaats in de wijk Veldhuizen, in het noordwesten van Ede. Rond 02.30 uur meldde de brandweer dat de branden onder controle zijn. De toedracht wordt nog onderzocht.

Zo'n achttien mensen zouden gedupeerd zijn door de branden, zegt een verslaggever van Omroep Gelderland in het NOS Radio 1 Journaal. Ze sprak een man van wie een geleend, zeldzaam Volkswagen-busje uit 1963 in vlammen opging. "Dit maakt je gewoon heel verdrietig", zei hij. "Ik sliep nog niet helemaal, toen we rond 00.15 uur een doffe knal hoorden die we niet direct konden plaatsen. Buiten zagen we vervolgens dat er iets in brand stond."

Burgemeester René Verhulst (CDA) spreekt van "laffe brandstichtingen" en "absurd gedrag". Hij roept gedupeerden op aangifte te doen en overlegt vandaag met de politie en het Openbaar Ministerie over eventuele maatregelen.

Scooters

Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan. De politie is op zoek naar getuigen en gaat uit van opzet. "Twintig branden is natuurlijk geen toeval."

Volgens Omroep Gelderland heeft een ooggetuige vlak na de branden twee scooters en een auto de wijk uit zien vluchten. Ook andere buurtbewoners hebben verdachte personen op scooters gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl