CDA-raadslid Ayfer Koç en haar echtgenoot Pieter Omtzigt, tijdens de landelijke verkiezingen in maart ANP

Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, zal zich bij de gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar stellen als raadslid voor het CDA in Enschede. Dat laat ze weten in een verklaring op Twitter. Ze blijft wel aan tot de verkiezingen om haar periode als raadslid af te maken.

"De afgelopen tijd was door de gebeurtenissen binnen het landelijk CDA een enorme worsteling voor mij, mede door de grote persoonlijke impact op mijzelf en mijn gezin. Dat maakt dat ik mij niet meer vol enthousiasme, passie en overtuiging kan inzetten als CDA-volksvertegenwoordiger", zegt Koç in de verklaring.

De afdelingsvoorzitter van het CDA in Enschede, Laura Pierik, zegt dat ze begrip heeft voor het besluit van Koç."Er is bij iedereen enorm respect voor de manier waarop ze ook de afgelopen maanden door is gegaan als raadslid voor het CDA Enschede, ondanks de complexe landelijke situatie", aldus Pierik.

Omtzigt zegde in juni zijn lidmaatschap van het CDA op na een conflict met de partij. Koç zei destijds aan te blijven als raadslid in Enschede. Eerder deze week liet Omtzigt weten dat hij definitief niet terugkeert naar het CDA. Wel zal hij als zelfstandig Kamerlid terugkeren in de Tweede Kamer.

STER reclame