Publiek in De Kuip ANP
Sport en corona

De nieuwste versoepeling van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, die dinsdag door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zal worden aangekondigd, betekent ook goed nieuws voor het betaald voetbal.

De stadions mogen weer volledig worden gevuld. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. Toeschouwers dienen wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest te overleggen.

De maatregelen gaan in op zaterdag 25 september. Die dag begint de zevende speelronde van de eredivisie met Willem II-PSV.

Programma speelronde 7 eredivisie NOS

In het huidige pakket coronamaatregelen van de overheid mag twee derde van de capaciteit van de stadions worden gebruikt voor de toeschouwers. Daarmee was volgens de KNVB de 1,5-meterregel al losgelaten: "Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de 1,5 meter heen."

Het grootste deel van het afgelopen voetbalseizoen werd in lege stadions gespeeld. Alleen in de eerste weken en in de laatste week van het seizoen waren beperkte aantallen toeschouwers welkom.

Weer volle stadions per 25 september: 'Penningmeesters glimlachen'

STER reclame