Sarissa de Vries
NOS Sport

De Vries verovert op imponerende wijze wereldtitel triatlon in Almere

Sarissa de Vries heeft in Almere op grootse wijze de wereldtitel triatlon op de lange afstand veroverd. De 32-jarige triatlete leidde in de race over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen van start tot finish.

Met 8.32.04 liep ze een Nederlands record: ze haalde bovendien een kwartier van haar persoonlijk record af. De Vries kwam met Camilla Pedersen als eerste het water uit, loste de kampioene van 2014 snel en had na het fietsen een minuut voorsprong op Michelle Vesterby.

De 37-jarige Deense triatlete was op papier de betere loper, maar niet in de polder. De Vries moest in de slotfase van de marathon overgeven, maar haar marge op Manon Genêt uit Frankrijk bleek groot genoeg.

Scheltinga grijpt net naast medaille

Bij de mannen greep Evert Scheltinga net naast een WK-medaille. De 34-jarige triatleet kwam vier minuten tekort voor het brons, maar hij mocht zich troosten met NK-goud. Met 7.49.32 liep Scheltinga, ook een Nederlands record.

Kristian Hogenhaug kroonde zich in de polder tot wereldkampioen. Met 7.37.47 liep de Deense triatleet de snelste tijd ooit op Nederlandse bodem. Hogenhaug en Jesper Svenssen reden na het zwemmen samen naar de leiding, waarna ze gelijktijdig aan de marathon begonnen.

De 30-jarige Hogenhaug loste Svensson in de vierde van zes ronden van zeven kilometer en liep gestaag weg bij de een jaar oudere Zweedse triatleet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl