PEC Zwolle verrast titelverdediger FC Twente

Twente-vrouwen laten zich verrassen door PEC, ook Ajax en PSV verspelen punten

PEC Zwolle heeft titelverdediger FC Twente verrast in de Eredivisie Vrouwen. In Enschede leek het mislopen van de groepsfase in de Champions League nog na te dreunen, de thuisploeg werd met 4-1 verslagen.

De wedstrijd leek aanvankelijk helemaal niet in het nadeel van de Tukkers te wijzen, in het eerste kwartier kwam de club uit Enschede al op voorsprong door een doelpunt van Fenna Kalma.

Na ongeveer een uur spelen keerde het tij: PEC Zwolle kwam door Jill Diekman op gelijke hoogte en Amy Banarsie, Evi Maatman en Marit Auée bezorgden PEC vervolgens de winst.

PSV en Ajax

Eerder op de dag lieten PSV en Ajax ook al punten liggen. PSV bleef bij hekkensluiter Excelsior steken op 3-3 en Ajax kwam in Den Haag niet tot scoren tegen ADO: 0-0.

In Rotterdam waren de eerste kansen van de wedstrijd voor PSV, maar toch was het Excelsior dat na bijna tien minuten voetballen op voorsprong kwam. Angela Versluis zette met een mooie stiftbal de 1-0 op het scorebord.

Naomi Pattiwael bracht PSV enkele minuten later alweer op gelijke hoogte. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Eindhoven op voorsprong na een benutte vrije trap van Esmee Brugts. Na rust kreeg Sabrine Ellouzi een grote kans op de gelijkmaker, maar ze werd afgevlagd vanwege buitenspel.

Ellouzi was daarna wel verantwoordelijk voor de assist bij de gelijkmaker. Haar voorzet werd door Lieve van Vliet koel afgemaakt. Anika Rodriguez zette PSV vlak voor tijd weer op voorsprong, maar Niki Ridder maakte in de laatste minuten de 3-3 uit een corner. Daarmee pakte ADO het eerste puntje van het seizoen.

Ajax-vrouwen morsen punten bij ADO Den Haag: 0-0

Ook Ajax kende een teleurstellende zondag. Na de 1-0 nederlaag bij FC Twente vorige week werd vandaag gehoopt op een overwinning tegen ADO Den Haag, maar de Amsterdamse ploeg kwam niet tot scoren: 0-0.

Ajax begon gehavend aan het duel met ADO, want in de warming-up raakte keepster Lize Kop geblesseerd. Ze werd vervangen door Isa Pothof die een uitstekende wedstrijd keepte en haar doel schoon kon houden.

Grootste kans van de wedstrijd was voor Victoria Pelova in de eerste helft, maar de inzet van de middenveldster van Ajax belandde hard op de paal. Ook Chasity Grant probeerde het voor Ajax en Kirsten van de Westeringh was gevaarlijk voor ADO Den Haag.

Toch was de ruststand 0-0 en ook in de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen. Pothof redde goed op een poging van Van de Westeringh en Sherida Spitse probeerde het nog een keer met een schot dat net overging. Pelova was in de slotfase weer gevaarlijk, maar ADO-keepster Barbara Lorsheyd wist de poging te neutraliseren.