Cristiano Ronaldo viert een van zijn treffers

Ronaldo met twee treffers meteen goud waard voor United

Cristiano Ronaldo is terug in de Premier League en dat zullen ze in Engeland weten ook. In zijn eerste officiële wedstrijd voor Manchester United was de Portugees meteen zeer belangrijk en scoorde hij twee keer. Het duel met Newcastle United werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen.

Onwennig met Ronaldo als diepste spits, deed Manchester weinig met het vele balbezit en zag het Newcastle een paar keer opduiken voor keeper David de Gea. Beide ploegen leken te berusten in een gelijkspel bij rust, toen Ronaldo in de extra tijd alert een blunder van keeper Freddie Woodman afstrafte.

Na een schot van Mason Greenwood liet Woodman los en hoefde Ronaldo alleen maar in te tikken. Het betekende zijn 85ste treffer voor United in de Premier League.

Maar ook de thuisploeg bleek kwetsbaar. De 'Magpies' scoorden na rust vlot uit een counter via Javier Manquillo. Ronaldo, ijverig als altijd, maakte daarna opnieuw het verschil door na een pass van Luke Shaw Woodman door de benen te passeren.

De derde treffer van United was ook van Portugese makelij, maar dit keer was het Bruno Fernandes die het net wist te vinden. De middenvelder kreeg alle ruimte op zo'n 25 meter van het doel en haalde verwoestend uit.

Jesse Lingard bepaalde na een vlotte aanval, waar de inmiddels ingevallen Donny van de Beek een bescheiden rolletje in speelde, de eindstand op 4-1.

Ruime zege Chelsea, eerste competitienederlaag voor tandeloos Tottenham

Chelsea boekte later op de avond een ruime zege op Aston Villa: 3-0.

Villa incasseerde een snelle goal via Romelu Lukaku, werd sterker maar vond keeper Edouard Mendy op zijn weg. Pas na een kapitale fout achterin die door Mateo Kovacic werd benut, brak het verzet. In blessuretijd maakte Lukaku zijn tweede.

Koploper Tottenham Hotspur liep in de middag voor het eerst dit seizoen averij op in de Premier League. De ploeg van de Portugees Nuno Espirito Santo leed bij Crystal Palace een zware nederlaag (3-0).

Voor de thuisclub was het de eerste zege van het seizoen. Debutant en invaller Odsonne Édouard maakte in de slotfase twee treffers voor Crystal Palace.

Tottenham had de eerste drie duels van het seizoen met 1-0 gewonnen. Tegen Crystal Palace had de ploeg van spits Harry Kane aanvallend niets te bieden. De afwezigheid van aanvallers Son Heung-min en Steven Bergwijn deed zich voorin zwaar voelen, beiden kwam met een blessure terug van de interlandperiode.

Tottenham Hotspur-ster Harry Kane
  • AFP
    Cheikhou Kouyate van Crystal Palace (l) in duel met aanvaller Harry Kane van Tottenham

Crystal Palace, onder leiding van de Fransman Patrick Vieira, maakte veel meer aanspraak op de zege. De ploeg was goed voor achttien schoten op het doel van Tottenham. De bezoekers kwamen tot welgeteld twee doelpogingen.

Palace kreeg hulp van Tottenham, dat het laatste half uur met tien man speelde na een rode kaart voor Japhet Tanganga. De jonge verdediger kreeg eerst geel voor een opstootje met Crystal Palace-vedette Wilfried Zaha en kon inrukken na een overtreding op Jordan Ayew.

De beslissing viel in het laatste kwartier. Zaha benutte een strafschop wegens hands van verdediger Ben Davies. Daarna kwam het droomdebuut van Édouard. De Franse spits stond nog geen halve minuut in het veld toen hij de 2-0 maakte. In blessuretijd volgde de 3-0 van zijn voet.