NOS Nieuws

Israël pakt weer twee ontsnapte Palestijnse gevangenen op, nog twee voortvluchtig

Vier van de zes Palestijnen die eerder deze week uit een Israëlische gevangenis waren ontsnapt, zijn intussen weer opgepakt, zo melden verschillende Israëlische media. Vandaag zijn opnieuw twee gevangenen opgepakt.

Onder hen is Zakaria Zubeidi, een voormalige commandant van de Al-Aqsa Martelarenbrigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse Fatah-beweging. Volgens de krant Haaretz werden Zubeidi en een tweede gevangene, Mohammed Aradeh, gearresteerd enkele uren nadat de eerste twee militanten gisteren waren opgepakt.

Zubeidi en Aradeh werden aangehouden in Umm al-Ghanam, een Arabische plaats in het noorden van Israël. Volgens een defensiefunctionaris hadden Zubeidi en Aradeh zich lange tijd buiten verstopt en zagen ze er uitgeput uit bij hun aanhouding. Hij schatte in dat de twee, net als in het geval van de gisteren gearresteerde voortvluchtigen, geen hulp hadden gekregen na hun ontsnapping.

Beelden van de arrestatie van Zubeidi en Aradeh:

Ontsnapte Palestijnse gevangenen gearresteerd

De zes mannen vluchtten in de nacht van zondag op maandag uit de Gilboa-gevangenis, een van de best beveiligde gevangenissen van het land. De uitbraak heeft de Israëlische autoriteiten ernstig in verlegenheid gebracht.

De mannen waren ontsnapt door een gat in de vloer van de cel die ze deelden. Vervolgens zouden ze via een riooltunnel net buiten de gevangenis zijn beland, vlak bij een uitkijktoren. Doordat de gevangenisbewaker in die uitkijktoren in slaap zou zijn gevallen werden ze niet opgemerkt.

De zoektocht naar de twee laatste voortvluchtigen duurt voort. Verwacht wordt dat ze naar de Westelijke Jordaanoever proberen te vluchten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl