Daniil Medvedev in New York AFP

Daniil Medvedev heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van US Open. In drie sets zette de nummer twee van de wereld de Canadees Felix Auger-Aliassime, de nummer 15 van de ATP-wereldranglijst, opzij.

Met maar liefst drie dubbele fouten in de openingsgame begon Auger pover, maar daarna hield hij vijf games lang stand. Daarna nam Medvedev door een tussensprint van twaalf gewonnen punten op rij afstand en bij 5-3 verzilverde hij zijn eerste setpoint met zijn zesde ace.

Gedaan met verzet Auger

In de zesde game van de tweede set kwam Medvedev voor het eerst serverend in de problemen en Auger kreeg bij zijn tweede kans door een dubbele fout van de Rus de break in de schoot geworpen. Medvedev gaf echter geen krimp.

Felix Auger-Aliassime in New York AFP

Hij won de volgende vijf games, waarin hij bij 3-5 op de service van de Canadees twee setpoints overleefde, en besliste de set weer met een ace, zijn tiende. Daarmee was het gedaan met het verzet van Auger.

Alleen Van de Zandschulp pakte set

De 21-jarige Canadees begon de derde set nog met servicebehoud, maar de vier jaar oudere Rus nam vervolgens simpel afstand en sloeg op zijn tweede matchpoint toe, ditmaal niet met een ace, maar met een verwoestende smash. Medvedev zei na de wedstrijd dat hij niet zijn sterkste wedstrijd speelde, maar dat hij op de juiste momenten toesloeg.

Medvedev, die bij deze US Open zijn enige setverlies tegen de Nederlander Botic van de Zandschulp leed, heeft zich met de overwinning geplaatst voor zijn derde grandslamfinale. Hij verloor in de US Open-finale van 2019 van Rafael Nadal. De eindstrijd van de Australian Open van dit jaar ging verloren tegen Novak Djokovic.

STER reclame