Vreugde bij de spelers van Excelsior
NOS Voetbal

Excelsior nieuwe koploper, Emmen rolt MVV met grote cijfers op

Excelsior heeft de koppositie in de eerste divisie overgenomen van Jong AZ. De Rotterdamse ploeg won op eigen veld met 3-1 van FC Dordrecht. Jong AZ verloor voor eigen publiek van Jong FC Utrecht: 0-1. Daardoor leidt Excelsior nu met 13 punten, gevolgd door Jong AZ, dat nog wel een wedstrijd moet inhalen.

Van de eredivisie naar een seizoen lang bivakkeren in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. De supporters van Emmen zagen de bui waarschijnlijk al hangen na de zwakke seizoenstart en de goal van MVV'er Sven Blummel in 22ste minuut. De Drentse spelers dachten daar anders over, want de goal van de Limburgers bleek een 'wake-up-call'. MVV werd uiteindelijk met 7-1 verslagen.

Het moet gezegd worden dat Emmen in het zadel werd geholpen door MVV-doelman Thijmen Nijhuis. Hij tastte mis bij de 1-1 van Jeredy Hilterman en de 2-1 van Rui Mendes. Bij de derde goal van Emmen was de keeper wel kansloos. Azzeddine Toufiqui schoot de bal op prachtige wijze met de buitenkant van zijn voet, via de onderkant van de lat, binnen.

Na rust had Emmen niets meer te duchten van MVV. Mendes maakte er nog twee, Hilterman deed nog een keer een duit in het zakje en Ben Scholte maakte zijn eerste goal in de eerste divisie.

Teleurstelling bij De Graafschap-speler Elmo Lieftink

De Graafschap leed de tweede (thuis)nederlaag van dit seizoen. De ploeg van trainer Reinier Robbemond verloor met 0-3 van FC Volendam. Het 18-jarige Italiaanse talent Gaetano Oristianio schoof in de 42ste minuut de eerste Volendamse goal binnen.

Voormalig De Graafschap-speler Daryl van Mieghem maakte de 0-2 en de topscorer van de eerste divisie van vorig jaar, Robert Mühren (toen nog voor Cambuur), maakte via een penalty de 0-3.

Stand Keuken Kampioen Divisie

Excelsior 6 13 13-5
Jong AZ 5 12 6-3
ADO Den Haag 6 10 13-11
TOP Oss 6 10 9-8
VVV-Venlo 6 10 8-7

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl