Thompson-Herah en Kerley pakken Diamond Trophy op de 100 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Elaine Thompson-Herah heeft ook tijdens de finale van de Diamond League bewezen een klasse apart te zijn op de 100 meter. De Jamaicaanse, die deze zomer in Tokio haar olympische titel op de 100 meter prolongeerde, won in Zürich de kortste sprintafstand in 10,65.

De Britse Dina Asher-Smith en de Zwitserse Alja del Ponte eindigden als tweede en derde. Thompson bleef maar 11 honderdsten boven haar persoonlijk record. In Tokio won ze het goud in 10,61.

Bij de mannen zegevierde de Amerikaan Fred Kerley, de nummer twee van de Spelen. Kerley liep een tijd van 9,87 en was daarmee een fractie sneller dan de Canadees André de Grasse, die derde werd in Tokio.

Olympisch kampioen Lamont Marcell Jacobs ontbrak in Zürich. De Italiaan heeft na de Spelen een pauze ingelast.

Sidorova over 5 meter

De Russin Anzjelika Sidorova ging met de polsstok na Jelena Isinbajeva en Sandi Morris met 5,01 meter als derde vrouw ooit over de vijf meter.

Bij de mannen deed winnaar Armand Duplantis drie pogingen om zijn eigen wereldrecord te verbeteren, maar de hoogte van 6,19 meter bleek (nog) een brug te ver.

Sidorova springt over vijf meter, olympisch kampioen Tamberi geeft show weg Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op de 200 meter voor vrouwen was er een hoofdrol weggelegd voor de pas 18-jarige Christine Mboma, die over te hoge testosteronwaardes beschikt om op haar favoriete 400 meter uit te mogen komen. De Namibische passeerde Shericka Jackson net op tijd.

Bij het hoogspringen gaf Gianmarco Tamberi een show weg. De olympisch kampioen zweepte het Zwitserse publiek op en sprong over een hoogte van 2,34 meter, genoeg voor de winst.

STER reclame