Dagjesmensen in Zandvoort (archiefbeeld) ANP

Met zo'n 25 tot 28 graden, weinig wind en geen bewolking was het zomers warm in Nederland. Vanmiddag werd in De Bilt de 26,9 graden aangetikt, daarmee was vandaag de warmste dag sinds eind juni.

Het aangename weer trok veel mensen naar de stranden en dus was het druk op de wegen richting Zeeland, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort. Op de N200 bij Bloemendaal liep de vertraging op een gegeven moment op tot bijna een uur, meldde de ANWB.

Nu staan er hier en daar nog wat kleine files, maar erg druk is het niet meer. De NS zet tot 19.00 uur nog wel extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort om mensen van en naar het strand te vervoeren.

Ook de waterplassen in het binnenland waren in trek. Omroep West meldde dat bij Kaag (ten noorden van Leiden) alle bootverhuurbedrijven zijn volgeboekt.

Koeien nemen een duik ter verkoeling in Garnwerd (Groningen) NOS Ooggetuige / Bert Bos

De aangename temperaturen van de laatste dagen volgen op een relatief koele augustusmaand, waarbij het in De Bilt niet warmer werd dan 25,2 graden.

Ook morgen zijn er zonnige perioden met zo'n 24 graden op de thermometer, maar in de loop van de dag is er vooral in het zuidwesten kans op een bui. Vanaf vrijdag daalt de temperatuur en stijgt de kans op nattigheid.

STER reclame