In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Waterproblemen Noordoost-Twente houden tot en met donderdag aan

Noordoost-Twente is nog niet verlost van de E. colibacterie in het drinkwater. Waterbedrijf Vitens heeft het kookadvies van kraanwater verlengd tot en met donderdag, meldt RTV Oost. De komende dagen heeft het bedrijf nodig voor het uitvoeren van nieuwe testen en de analyse van de monsters.

"Uit de resultaten van onze testen blijkt dat er minder, maar nog steeds een zeer kleine hoeveelheid van de eerder aangetroffen bacteriën (E. coli en enterococcen) in het drinkwater aanwezig is", staat op de site van het drinkwaterbedrijf. Met de testuitslagen van donderdag wordt duidelijk of het water weer veilig is om te drinken.

Gebied met mogelijk verontreinigd water

Bij een reguliere controle van Vitens in Oldenzaal en omgeving, werd afgelopen donderdag de E. colibacterie aangetroffen. Daarom waren de poliklinieken van het Medisch Spectrum Twente vrijdag gesloten. Het is nog niet duidelijk hoe de bacteriën in het water zijn terechtgekomen.

Vitens adviseert 26.000 huishoudens om het vervuilde kraanwater minimaal 3 minuten te koken voordat het wordt gebruikt voor eten, drinken en tandenpoetsen. Supermarkten in Oldenzaal merken al snel de gevolgen van dat advies; waterflessen vlogen uit de schappen. Binnen een paar uur waren ze uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl