Harding in 2011 in Londen AFP

De Britse zangeres Sarah Harding, die deel uitmaakte van de Britse popgroep Girls Aloud, is op 39-jarige leeftijd overleden. Ze leed al enige tijd aan borstkanker.

"Met pijn in mijn hart deel ik het nieuws dat mijn prachtige dochter Sarah helaas is overleden", schrijft Hardings moeder Marie Hardman op Instagram. "Veel van jullie weten dat Sarah het gevecht met kanker is aangegaan, ze vocht keihard vanaf de dag dat ze de diagnose kreeg, tot aan haar laatste dag." Verder schrijft Hardman dat haar dochter vanochtend "vredig is heengegaan".

Harding kondigde vorig jaar augustus aan dat ze borstkanker had in een vergevorderd stadium. In maart verscheen haar autobiografie, waarin ze schreef dat ze Kerstmis dit jaar waarschijnlijk niet zou halen.

Popstars - the Rivals

De zangeres werd in 2002 bekend door haar deelname aan de Britse talentenjacht Popstars - the Rivals. Uit de wedstrijd kwam onder meer de popgroep Girls Aloud voort, met daarin ook Cheryl Cole, Nadine Coyle, Nicola Roberts en Kimberley Walsh. In Nederland haalde de groep hits met nummers als Sound Of The Underground en Jump.

In 2013 ging Girls Aloud uit elkaar, waarna Harding een solocarrière begon.

STER reclame