De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini baalt
NOS Voetbal

Europees kampioen Italië niet langs Bulgarije, historisch verlies voor Spanje

Italië heeft in de WK-kwalificatie verrassend puntenverlies geleden. Het bezoekende Bulgarije hield de Europees kampioen in groep C op een 1-1 gelijkspel. Wel bleven de Italianen voor de 35ste keer op rij ongeslagen, een evenaring van het mondiaal record.

Smaakmaker Federico Chiesa opende na ruim een kwartier spelen de score na een knappe individuele actie. Het leek de aanzet tot meer, maar Italië drukte niet door.

Vlak voor de pauze kreeg de ploeg van bondscoach Roberto Mancini de rekening gepresenteerd: de Bulgaren, tot dan nauwelijks gevaarlijk, kwamen via Atanas Iliev op gelijke hoogte.

Frustraties bij aanvoerder Leonardo Bonucci

In de tweede helft probeerde de Europees kampioen alsnog de drie punten binnen te slepen, maar dat lukte niet. De ontmoeting stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Zondag staat het belangrijke treffen in en tegen Zwitserland op het programma. Op het Europees kampioenschap won Italië nog met 3-0.

Historisch verlies

Spanje verloor voor het eerst sinds 1993 een WK-kwalificatieduel door in en tegen Zweden met 2-1 onderuit te gaan.

Debutant Carlos Soler leek in de openingsfase met zijn goal de aanzet te geven voor een mooie avond voor de Spanjaarden, maar Alexander Isak (ex-Willem II) trok de stand vrijwel meteen gelijk.

Alexander Isak viert zijn treffer tegen Spanje

Ferran Torres leek in het vervolg recht te hebben op een penalty, nadat hij gehinderd werd door Emil Krafth en Viktor Claesson. De Engelsman Anthony Taylor wuifde de Spaanse protesten weg.

Claesson kroonde zich na bijna een uur spelen tot matchwinner door op aangeven van Dejan Kulusevski raak te schieten. Zweden deed daarmee uitstekende zaken in groep B.

Duitsland valt tegen

Hansi Flick beleefde een moeizaam debuut als bondscoach van Duitsland. In en tegen het nietige Liechtenstein wisten alleen Timo Werner en Leroy Sané te scoren: 0-2.

De Chelsea-spits sloeg vlak voor rust toe, op aangeven van Jamal Musiala. Diep in de tweede helft schoot Sané de bal diagonaal binnen.

Zondag ontvangen de Duitsers in Stuttgart koploper Armenië, dat een punt meer heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl