Youtube
NOS Nieuws•

Opmerkelijke transfer in gameland: grote streamer van Twitch naar YouTube Gaming

De Amerikaanse Timothy Betar, beter bekend als de gamer TimTheTatman, verruilt streamingdienst Twitch voor concurrent YouTube Gaming. Dat heeft hij in een video aangekondigd.

Via Twitch en YouTube Gaming kunnen liefhebbers live meekijken hoe gamers een spel spelen. Ondertussen is er veel interactie met de kijkers. Recent kocht YouTube Gaming ook al een andere grote naam over, Ben 'DrLupo' Lupo.

Bij kijkers is Twitch, eigendom van Amazon, vooralsnog veruit het populairste streamingplatform. Volgens cijfers van Streamlabs faciliteert Twitch meer dan 70 procent van de bekeken streams. Concurrent YouTube Gaming - goed voor een tweede plaats - hoopt met het binnenhalen van de populaire gamers een inhaalslag te maken.

Betar geldt als een van de grootste streamers op het platform. In de negen jaar dat hij actief was op Twitch, vergaarde hij zo'n 7 miljoen volgers (op YouTube zijn dat er 3,8 miljoen). Betars kanaal op Twitch, waarop hij live games zoals Call of Duty en Fortnite speelde, was dagelijks goed voor tienduizenden views. Op het platform heeft bij momenteel meer dan 30.000 betalende abonnees, wat hem tienduizenden euro's per maand aan inkomsten oplevert. Later vandaag streamt hij voor het eerst via YouTube Gaming.

In eerdere interviews zei Betar dat de overstap naar YouTube hem in staat stelt om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Vermoedelijk zijn er miljoenen euro's met de overstap gemoeid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl