Van der Hoorn beste vluchter in derde etappe Benelux Tour, Kelderman valt uit

Taco van der Hoorn heeft de derde etappe van de Benelux Tour gewonnen. De 27-jarige wielrenner van Intermarché-Wanty won in Hoogerheide de sprint van een kopgroep van vijf, net voor het aanstormende peloton.

Van der Hoorn verraste eerder dit jaar met een ritzege in de Ronde van Italië. In Hoogerheide hield hij de Deen Mathias Norsgaard en de Australiër Luke Durbridge achter zich.

Taco van der Hoorn zegeviert

Het drietal reed met Thimo Willems en Samuele Battistella vrijwel de gehele rit, die ging over 168 kilometer van het Belgische Essen naar Hoogerheide in Brabant, vooraan.

Van der Hoorn was vol lof over zijn medevluchters. "Met bijvoorbeeld een brommer als Durbridge is het goed rijden. Als je de namen zag wist je dat het een goede groep was om mee weg te komen. In de slotfase was het een technisch parcours, lastig voor het peloton om het gat te verkleinen."

Bissegger houdt leiding

De Zwitser Stefan Bissegger, die dinsdag de snelste was in de tijdrit in Lelystad, behield de leiding in het algemeen klassement. Donderdag gaat de Benelux Tour verder in België met een etappe van Aalter naar Ardooie.

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman heeft de Benelux Tour noodgedwongen moeten verlaten. De renner van Bora-hansgrohe kwam in de derde etappe ten val. Zijn ploeg meldde na de rit dat Kelderman is afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Hij leek met name zijn arm te hebben geblesseerd bij de val die hem in de berm deed belanden.

Kelderman stond zestiende in het algemeen klassement op 51 seconden van de Zwitserse leider Bissegger.

Kelderman breekt bekken en ribben in Benelux Tour, Van der Hoorn wint etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl