Bewoners verzetten zich tegen de bouw van een grote loods
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

300 Maastrichtenaren protesteren tegen bouw grote loods naast woonwijk

Zo'n 300 bewoners van de wijk Limmel in Maastricht protesteren vandaag tegen de bouw van een groot distributiecentrum. Ze willen dat er in plaats van de loods woningen komen.

Het distributiecentrum moet 200 meter lang en 15 meter hoog worden, met meer dan 100 laad- en losplekken voor vrachtwagens en honderden parkeerplaatsen. De loods ontsiert de wijk, zeggen buurtbewoners en lokale politici. Ook zou het verkeersoverlast en extra fijnstof in de wijk veroorzaken.

Geen voorbereidingsbesluit

De gemeente Maastricht wilde oorspronkelijk 814 woningen op het voormalig fabrieksterrein bouwen, maar een zakenman kocht de grond onlangs op. Hij mag er een loods bouwen, omdat er geen voorbereidingsbesluit is genomen voor de woningbouw.

De zakenman bouwde eerder al een grote loods langs de A2 tussen Roosteren en Born. Op het terrein in Maastricht staan inmiddels bulldozers en vrachtwagens om het terrein bouwklaar te maken, schrijft 1Limburg.

De gemeenteraad zou eind september over de toekomst van het terrein praten, maar heeft de vergadering vervroegd naar 7 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl