NOS NieuwsAangepast

Doomsday in Rome?

De Italiaanse hoofdstad Rome is vandaag waarschijnlijk wat stiller dan op een normale woensdag. Dat komt doordat duizenden inwoners van de stad op de vlucht geslagen zijn. Voor vandaag, 11 mei 2011, is er namelijk een verwoestende aardbeving voorspeld.

De voorspelling is gedaan door de in 1979 overleden wetenschapper Raffaele Bendandi. Hij deed de voorspelling tientallen jaren geleden, maar veel mensen nemen het blijkbaar toch serieus. Geruststellende woorden van deskundigen kunnen de angst bij sommige Italianen niet wegnemen. Volgens Bendani's aanhangers heeft hij eerder al verschillende aardbevingen juist voorspeld.

"Onzin"

Seismologen in Italië zeggen dat de voorspelling onzin is. Toch organiseren ze een open informatiedag op hun instituut. Ze hebben ook een filmpje op hun YouTube-kanaal gezet om de voorspelling te ontkrachten. Maar of dat helpt, is nog maar de vraag. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat op 11 mei 2011 het percentage mensen dat een dag vrij neemt achttien procent hoger is dan vorig jaar voor dezelfde dag. Ook worden sommige kinderen van school weggehouden.

Overigens lijkt niet iedereen bang te zijn voor een aardbeving. Sommigen gaan, naar aanleiding van een oproep op Facebook picknicken in een park in de stad. Ze doen dat onder het motto: "Als we niet doodgaan, hebben we tenminste lol."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl