1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Getty
NOS Wielrennen

Ackermann wint eerste etappe Ronde van Duitsland en pakt leiderstrui

Pascal Ackermann is de eerste leider in de Ronde van Duitsland. De voor Bora rijdende Duitser bleef in de sprint de twee Bahrain-renners Phil Bauhaus en Marco Haller voor.

In de 191 kilometer lange etappe naar Schwerin scheerden de renners langs de Oostzee en was er na 150 kilometer een klimmetje van 1,5 km à 3,3%. Een rit voor sprinters dus, al probeerden vijf man, tevergeefs, een gat te slaan in de vlakke slotfase.

Kort voor de meet was er nog een flinke valpartij, waardoor er voorin nog ongeveer vijftig renners overbleven. Ackermann ging al vroeg op de pedalen staan. Maar niet te vroeg, zo bleek, want met de wind in de rug bleef hij 300 meter lang aan kop.

Afscheidstour Greipel

De Ronde van Duitsland is weer de eerste profronde op Duits grondgebied sinds 693 dagen en tegelijkertijd de laatste grote koers van André Greipel. De 39-jarige Duitse sprinter won in zijn lange carrière onder meer elf etappes in de Tour de France, zeven etappes in de Giro d'Italia en vier etappes in de Vuelta a España.

Greipel, die vorige maand aankondigde aan het einde van dit wielerseizoen een punt te zetten achter zijn wielercarrière, werd in de eerste etappe van de Ronde van Duitsland 23ste.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl