Politie op het Mediapark in Hilversum rond een uitzending van Boulevard ANP

RTL Boulevard blijft voorlopig uitzenden vanaf het Mediapark in Hilversum. Dat bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws. Of en wanneer de vaste studio op het Leidseplein in Amsterdam weer gebruikt gaat worden, is nog niet bekend.

Het programma op RTL4 verruilde vorige maand het centrum van Amsterdam voor Hilversum. Dat besluit werd genomen na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard een paar dagen daarna. Daardoor gingen meerdere uitzendingen niet door.

Dat was een moeilijke tijd voor het team, bleek in de eerste uitzending na die pauze:

RTL Boulevard vanuit Hilversum: 'We moesten even pauze hebben gewoon'

Sindsdien wordt het programma uitgezonden vanaf een extra beveiligde locatie op het Mediapark. Met de komst van RTL Boulevard werd het park ook aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Veiligheidsmaatregelen verlengd

De gemeente Hilversum maakte vorige week bekend dat de veiligheidsmaatregelen op en rond het Mediapark met zeker een maand worden verlengd. Volgens waarnemend burgemeester Charlie Aptroot gebeurt dat omdat "de dreiging nog niet is verminderd".

Vanwege de maatregelen kunnen agenten onder meer preventief fouilleren in en rond het park en mogen ze ook bijvoorbeeld kofferbakken van auto's controleren.

STER reclame