Tosh Van der Sande tijdens een ontsnapping in de Tour van dit jaar AFP

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met de Fransman Christophe Laporte en de Belgische coureur Tosh Van der Sande.

Het duo is met name aangetrokken om Wout van Aert bij te staan in de voorjaarsklassiekers, terwijl voor Van der Sande ook een rol weggelegd lijkt in de sprinttrein rond Dylan Groenewegen, zoals hij bij Lotto-Soudal ook voor Caleb Ewan heeft gedaan.

De 28-jarige Laporte rijdt al sinds 2014 voor Cofidis. Hij eindigde eerder dit jaar als elfde in de Ronde van Vlaanderen en werd al eens vierde in Gent-Wevelgem (2018), dertiende in Milaan-Sanremo (2018) en twintigste in Parijs-Roubaix (2016). De Fransman startte zeven keer in de Tour de France en reed die zes keer uit.

Christophe Laporte wint een etappe in de Ster van Bessèges AFP

Laporte won dit jaar onder meer een etappe in de Ster van Bessèges en in de Ronde van de Limousin.

Van der Sande fietst al tien jaar in dienst van Lotto-Soudal. Dit jaar boekte hij zijn beste resultaat in een voorjaarsklassieker. Hij kwam in de Amstel Gold Race als tiende over de streep.

Zijn debuut afgelopen zomer in de Tour de France verliep minder succesvol: hij viel halverwege de drieweekse etappekoers uit. Hij reed wel twee keer de Ronde van Italië uit en zesmaal de Ronde van Spanje.

STER reclame