In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Brievenbus vol kaarten patiëntjes gestolen uit Rotterdams kinderziekenhuis

Een van de drollen van knuffelolifant Olli, de mascotte van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, is weg. De brievenbus in de vorm van een grote bruine drol is sinds maandag niet meer gezien. Het kinderziekenhuis is op zoek naar mensen die weten waar de brievenbus is.

De brievenbus stond tot maandag naast de twee meter hoge mascotte, bij de uitgang van het ziekenhuis. Normaal kunnen kinderen daar hun gedichten, verhalen en tekeningen posten.

"Ze vertrouwen hele persoonlijke dingen toe aan Olli", zegt Annelies Blom van het Sophia bij regionale omroep Rijnmond. "Soms zitten er briefjes in als: 'Lieve Olli, ik hoop dat mijn zusje weer beter wordt.' Het is een vertrouwde plek voor de patiëntjes en hun broertjes en zusjes."

Olifant Olli met z'n twee drollen

Blom vermoedt dat het de dief niet om de brieven te doen is geweest. Soms gooien mensen namelijk ook geld in de drol. Maar dat maakt de diefstal niet minder pijnlijk, laat het kinderziekenhuis weten. Het Sophia hoopt nu op tips over waar de drol is gebleven.

Het Sophia Kinderziekenhuis vraagt op Twitter of mensen de grote drol gezien of gevonden hebben:

"Hopelijk krijgt de dief berouw en brengt een eerlijke vinder de drol van Olli weer terug naar waar hij hoort. Dan wordt de drol weer als een held onthaald. Zodat alle mooie creaties van kinderen niet verloren gaan. Maar als dat niet gebeurt, dan krijgen we hoe dan ook een happy end. Dan maken we een nieuwe drol", aldus Blom in het AD.

Ze zegt al veel berichten te hebben gehad van mensen die hiervoor geld willen inzamelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl