Pedro scoorde in mei nog namens AS Roma tegen SS Lazio
NOS Voetbal

Pedro is eerste speler in 36 jaar die gevoelige overstap in Rome maakt

Pedro vertrekt transfervrij van AS Roma naar stadgenoot SS Lazio. Het is voor het eerst in 36 jaar dat een speler rechtstreeks binnen de Italiaanse hoofdstad van de ene club naar de andere gaat. In 1985 stapte keeper Astutillo Malgioglio over van AS Roma naar Lazio.

Later zijn er wel meerdere voetballers geweest die zowel het blauwe shirt van Lazio als het rode shirt van AS Roma hebben gedragen, maar in de tussentijd kwamen deze spelers uit voor andere clubs.

De 34-jarige Pedro, die eerder uitkwam voor Barcelona en Chelsea, komt niet meer voor in de plannen van AS Roma-trainer José Mourinho en mag om die reden en vanwege zijn relatief hoge salaris gratis de club verlaten. Dit komt Lazio goed uit, want die club heeft niet veel financiële mogelijkheden om een transfersom te betalen.

Pedro scoort namens Barcelona bij Edwin van der Sar in de finale van de Champions League van 2011 (3-1)

Bij Lazio komt Pedro met trainer Maurizio Sarri een oude bekende tegen. De twee werkten eerder al samen bij Chelsea. Sarri zal hopen dat Pedro zijn prijzenmagneet ook meeneemt.

De Spaanse aanvaller won bijna alles wat er te winnen viel. Hij werd Europees- en wereldkampioen met Spanje. De beker, de Spaanse competitie en de Champions League werd meerdere keren gewonnen met Barcelona. Ook werd hij wereldkampioen met Barça. Bij Chelsea werd Pedro kampioen, won hij de FA Cup en ging hij met zijn ploeggenoten aan de haal met de Europa League.

Locatelli

Ook andere Italiaanse clubs roeren zich op de transfermarkt. Juventus neemt EK-blikvanger Manuel Locatelli over van Sassuolo. De transfer van de 23-jarige Europees kampioen is ook bijzonder.

Juventus betaalt verspreid over drie jaar een bedrag van 25 miljoen euro, waar nog 12,5 miljoen aan bonussen bovenop komt. Hij is hiermee de duurste uitgaande transfer van Sassuolo. De eerste twee jaar wordt de speler kosteloos gehuurd, waarna de club uit Turijn in 2023, middels een verplichte koopregeling, definitief eigenaar van de speler wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl