De boulevard in de badplaats El Arenal op Palma de Mallorca ANP

Het voorarrest van twee verdachten in de Mallorca-zaak is opnieuw verlengd met de maximale termijn. De twee Hilversummers van 18 en 19, die worden verdacht van gewelddadigheden in El Arenal op Mallorca, blijven negentig dagen langer vastzitten. Volgende week wordt duidelijk of dat ook geldt voor de derde verdachte, een andere 18-jarige man uit Hilversum.

Bij het geweld overleed een 27-jarige man uit Waddinxveen aan zijn verwondingen. Andere slachtoffers raakten gewond.

Dertig verklaringen

In het onderzoek naar het geweld op Mallorca van een maand geleden zijn de afgelopen tijd dertig verklaringen afgelegd. Het Openbaar Ministerie meldt dat getuigen die weer terug zijn van vakantie door de politie zijn gehoord of daar een afspraak voor hebben.

Eerder was er al beeldmateriaal verzameld van de gewelddadigheden in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal, maar de getuigen hebben nu ook nieuwe beelden geleverd van de gebeurtenissen in het café en op de boulevard.

Naast de dertig verklaringen kwamen er eerder al negen aangiftes binnen. Alle verklaringen en de beschikbare beelden helpen het OM om uit te zoeken wie bij het geweld betrokken waren en op wat voor manier. Het OM verwacht dat er de komende tijd meer verdachten worden aangehouden.

Zwaargewond

Het onderzoek gaat om twee incidenten op het Spaanse eiland. Een groep Nederlanders viel eerst een man aan en schopte hem tegen het hoofd. Het slachtoffer overleefde dat, maar raakte zwaargewond. Even later vloog de groep een paar andere Nederlanders aan. Een van hen overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachten, jonge mannen uit Hilversum en Bussum, vluchtten na de mishandelingen meteen naar Nederland. Spanje heeft de strafzaak overgedragen aan het Nederlandse OM. Het onderzoek naar de mishandelingen op Mallorca is nog in volle gang.

STER reclame