Drie jongeren die worden verdacht van de reeks geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland blijven langer vastzitten. De rechtbank in Middelburg heeft hun voorarrest met dertig dagen verlengd.

Het gaat om twee jongens van 14 en 18 jaar uit Schiedam en een 17-jarige jongen uit Vlaardingen. Het openbaar ministerie verdenkt ze van poging tot doodslag, meldt Omroep Zeeland.

De drie jongens worden gezien als de aanjagers van de groep jongeren die verantwoordelijk wordt gehouden voor zeven ernstige mishandelingen en twee berovingen van een fiets op Schouwen-Duiveland. Dat gebeurde tussen vrijdag 30 juli en 6 augustus.

Feestlocatie

In totaal werden negen jongeren opgepakt. De zes andere verdachten zijn vrijgelaten. Zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de jongeren op vakantie waren en dat sommigen elkaar daar leerden kennen. 's Nachts werden tunneltjes bij Scharendijke onder de N57 en het strand bij de Brouwersdam door jongeren als feestlocatie gebruikt. Daarbij werd muziek gedraaid en zelf gekochte alcohol gebruikt. De drie hoofdverdachten opereerden volgens de politie in wisselende samenstelling.

STER reclame